Naturalap


A gyertyák színének mágikus jelentése

A gyertyagyújtás mindenkor ünnepélyessé, meghitté teszi a pillanatot, minden vallás, szertartás része.
Az adventi koszorún gyújtott gyertyák a sötétség legyőzését, a világosság eljövetelét szimbolizálják. Advent első vasárnapján kell az első gyertyát meggyújtani, majd minden vasárnap még egyet, így Karácsonyra mind a négy gyertya egyszerre égve jelképezi a világosság erejét, a sötétség legyőzését.
A keresztény hagyomány szerint az adventi koszorún három lila és egy rózsaszín gyertya jelképezi a várakozással teljes bűnbánatot, elmélyültséget, és reményt.

Az adventi koszorú gyertyáinak kiválasztásánál érdemes figyelembe venned, hogy a gyertyák színük szerint különböző jelentést és mágikus energiát sugároznak, a gyertyák meggyújtásával pedig energiát adó varázslatot teremthetsz!

Fehér: minden szín egyensúlya, tiszta energiával tölt fel, tisztító, gyógyító, elősegíti a tisztánlátást, belső békét, szellemi fejlődést.Arany: magas szintű szellemi energiát sugároz, meditációhoz kifejezetten alkalmas, a megvilágosodás színe, valamint gazdagságot, bőséget, áldást, szellemi segítséget, támogatást szimbolizál.Ezüst: pszichés képességeket megerősítő hatású, a negatív energiákat távol tartja, szimbolizálja a pénzt, gazdagságot, női, lelki energiákat, hűséget.Sárga: kreativitást, aktívitást, tetterővel társuló ötleteket, vidámságot, önbizalmat sugároz, a fény, hatalom, hit jelképe.Piros: életerőt, egészséget, anyagi biztonságot, szenvedélyt, termékenységet, akaraterőt, aktívitást sugároz, és védelmez az ártó energiáktól.Narancssárga: harmóniát, a szellemi és testi energiák egyensúlyát jelképezi, melegséget, testi-lelki energiát ad.Lila: mértékletességet, egyensúlyt a vágyak és a realitás között, bölcsességet, elmélyedést, titokzatosságot, áhítatot, bűnbánatot, várakozást jelent.Rózsaszín: remény, derű, anyai szeretet, nőiesség, romantika, tiszta szerelem színe.Bordó: titkos vágyak beteljesedése, sikert, spirituális erőt sugároz.Sötétkék: elmélyít, nyugtat, tisztít, összpontosít, inspirál.Világoskék: harmóniát, nyugalmat, tisztaságot, bölcsességet, belső békét teremt.Zöld: szerelem, termékenység, siker, szerencse, gazdagság varázsláshoz.


Számmisztika - A számok szimbolikus jelentése


Hogy melyik szám mit jelent, hogyan számold ki a születési számod, vagy a neved betűiből a sorsszámod, itt megtalálod!

Jelképek, geometriai szimbólumok


Hogy milyen szimbolikus jelentése van a körnek, négyzetnek, háromszögnek, hullámnak, keresztnek, csillagnak, itt megtalálod!
Álomszótár

Több mint 280 szimbólum címszava közül keresheted ki az álmodban szereplő jelképet. Válaszd ki a kezdőbetűjét, kattints rá, és olvasd el a jelentését!


Betegségek, testrészek szimbolikája


A betegségek lelki okai, testrészek szimbolikus jelentése ABC rendben.

A gyertyák színének mágikus jelentése


Milyen színű gyertyát választasz idén az adventi koszorúra?

Állat szimbólumok – 45 állat szimbolikus jelentése Á-Zs-ig


Segítség álomfejtéshez, rajzelemzéshez.
<---
Álomszótár

Mit álmodtál ma? Mi szerepelt az álmodban?
Válaszd ki a kezdőbetűjét, kattints rá, és olvasd el a jelentését!

Segítség horoszkóp értelmezéshez
- A 10 asztrológiai "bolygó" jelentése -

Kattints annak a bolygónak a jelére, amelyikre kiváncsi vagy és szeretnéd megtudni hogy mit jelent a horoszkópban!2001-2023© Naturalap
Email: naturalap.hu@gmail.com