Gyógyhatás: étvágyjavító, emésztést serkentő, gyomorerősítő, méregtelenítő, antibakteriális, bélféregűző, immunerősítő, meghűlés ellen, frissítő, bőrfiatalító, szomjoltó
Származás: India
Fűszerként használt növényi rész: termés, terméshéj
Általános használata: saláták, húsételek, halak, gyümölcsételek, dió-, mák-, túrótöltelékek, sütemények, krémek, italok
Termesztés: meleg, napos helyen érzi jól magát, termő fácskát vásárolhatunk a dísznövény kereskedésekben, nyáron kitehetjük a szabadba, de ha a friss gyümölcs magjait cserépbe ültetjük, a növények úgy is hamar kikelnek, viszont termés csak 7-8 év múlva lesz rajta, miután szemzéssel beoltottuk.
Egyéb érdekességek: a középkorban mérgezés ellenszereként, kígyómarás ellen is használták, valamint skorbut megelőzésére
a citromlé a fejbőrbe bedörzsölve megelőzi a kopaszságot, erősíti a hajhagymákat
halványítja a bőrhibákat